Braderie

BRADERIE
BRADERIE

 

Braderie

Met meer dan 200 kramen over de hele binnenstad is Aaltjesdagen de grootste en gezelligste braderie van Gelderland, met een kunstmarkt en een foodmarkt!

De braderie begint op de Havendam, tegenover Molen de Hoop. Hier staat een tiental kramen met vergeten ambachten. Op zaterdag wordt er paling gerookt en zijn er een aantal woodcraft-demonstraties. Langs de diverse verkoopkramen loop je via de Havendam naar het Dolfinarium-eiland.
Op het Dolfinarium-eiland staat een uitgebreide foodmarkt, braderie en hier vind je ook het ADF-festivalterrein. De markt loopt verder met verkoopkramen naar de boulevard en de Vischmarkt.
Over de brug loop je de boulevard op waar verkoopkramen staan, als je onder de Vischpoort doorloopt kom je op de Kunstmarkt met een sfeer van het Place Pigalle uit Parijs.

Tijdens de markturen zijn er op de markt verschillende artiesten en kunstenaars. Op het podium bij de fontein gaan verschillende koren optreden. Gezelligheid voor iedereen!

Uniek dit jaar: Een buggybaan voor de allerkleinste!

Openingstijden Braderie
Vrijdag       16:00 – 21:00
Zaterdag   10:00 – 17:30

Montmattre op de Vischmarkt

In  samenwerking met Patrick van Munsteren, eigenaar van de kleine galerie aan de Vischmarkt, organiseren we dit jaar weer een kunstmarkt. Via het kunstenaarsnetwerk van Patrick en het kunstenaarsarchief van Aaltjesdagen willen wij samen op de Vischmarkt de sfeer van het kunstenaarsplein op Montmartre te creëren.

Als je vanaf de drukke braderie onder Vischpoort doorloopt kom je op de Vischmarkt, een plein met hoge bomen, waar de kunstenaars rond het plein zitten en in het midden de bezoekers rustig kunnen zitten. Op de terrassen van de horeca kun je een wijntje drinken of wat eten.
Het plein straalt gezelligheid, de inrichting met verlichting, de kramen met diverse kunst, de snel- en portrettekenaars, live muziek die bij de markt past en de terrassen en zitjes.

Een aantal schilders vanuit het hele land hebben zich al aangemeld en alles is aanwezig om er iets gezelligs van te maken.

Openingstijden Kunstmarkt
Vrijdag       16:00 – 21:00
Zaterdag   10:00 – 17:30

montmartre 333151_1280
painting 877852_1280
Schermafbeelding 2024 04 15 om 21.56.23

 

Lekker eten

Van het genieten in Harderwijk en het heerlijk struinen door de binnenstad krijg je honger! Daar hebben wij dan ook iets op gevonden: de Foodmarkt. 

Voorgaande jaren was dit op de Wijde Wellen, dit jaar is dat op P6 bij het Dolfinarium op intieme schaal. Geniet van al het lekkers van één van onze twaalf foodtrucks. Neem daarbij een lekker drankje. Overdag is er rustige loungemuziek, ’s avonds is de Foodmarkt onlosmakelijk verbonden met het ADF-muziekfestival wat er precies naastligt. 

Openingstijden Foodmarkt
Vrijdag       16:00 – 23:30
Zaterdag   10:00 – 23:30

logo-PMS-2 bijgesneden