Strandeiland

Wanna be sportive at the beach?

Wat er op het strandeiland gebeurt wil jij niet missen!  Het wordt een super gezellige en leuke plek met veel activiteiten om aan mee te doen! Al moe bij de gedachte aan sport? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon lekker naar gaan kijken. 

IMG_1496

Zeilen in een Optimist

Beleef wat wind en weer doen met zeil en boot. Ook dit jaar zal de Watersportvereniging Flevo (ww.wvflevo.nl) weer vertegenwoordigd zijn op het Strandeiland (einde van de Boulevard, bij Walhalla). Kinderen van 8 tot 13 jaar kunnen gratis een half uurtje zeilen onder begeleiding van een instructeur of instructrice. 

Vereist: enkel een zwemdiploma. Vanzelfsprekend zorgen wij voor reddingsvesten en andere veiligheidseisen.

U kunt uw kind aanmelden op het Strandeiland en daar een vast tijdstip afspreken, ook in de stad loopt iemand waar uw kind zich kan opgeven.

IMG_0464

Rugby League

Nog meer krachtpatsers op het strandeiland! Rugby League is een stoere sport waaraan iedereen kan deelnemen, je moet wel tegen een stootje kunnen. Een team bestaat uit 13 basisspelers en 4 reserves. De 5 voorwaartse posities worden vaak ingevuld door grote krachtige spelers terwijl de 8 backs vaak een combinatie zijn van snelle en fysieke spelers. Sinds 2016 spelen de Harderwijk Dolphins in de Nederlandse rugby league competitie en doen ieder jaar mee aan het internationale nines toernooi in Rotterdam. 
Meer informatie, ook over lidmaatschap of de clinics op middelbare scholen vind je via www.dolphinsrugby.nl.

KKN Demo Assen

Kempo-Kuntao

Kempo-Kuntao is een vechtsport en stond eeuwen geleden in Azië bekend als ‘de verboden en besloten sport’. Tegenwoordig wordt deze martial art beoefend door zowel jongeren als volwassenen. Naast oefeningen en technieken om je lichaam flexibeler en sterker te maken, wordt er ook gewerkt aan je mentale capaciteit; het kan je helpen met het vergroten van je doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

De Harderwijkse Kempo Kuntao Nederland (KKN) brengt je op zaterdag 9 juni om 14.30 uur een kleine impressie van de sport, waarbij er nadruk wordt gelegd op flexibiliteit, snelheid, fysieke en mentale krachten. Wil je daarna zelf een aantal zelfverdedigingstechnieken leren? Doe dan gezellig mee met de mini-workshop! 

Programma

  • 09:30 tot 11:00 uur Iedema Bootcamp
  • 11:30 uur Rugby
  • 12:00 tot 12:40 uur Funky fit
  • 13:00 tot 13:40 uur Funky fit
  • 12.00 tot 17.00 uur Zeilschool Flevo
  • 14:00 uur Kayakken
  • 14:30 uur Kempo Kuntao
  • 15:00 uur Calistenics

Aaltjesdagen kanocup 2018

Voor het eerst vindt dit jaar de Aaltjesdagen kanocup 2018 plaats. Mede mogelijk gemaakt door KV Dolfijnen. Kom kijken of doe lekker mee!

Freestyle-Kayak Aaltjesdagen

Beach Bootcamp

Sportcentrum Iedema zal op zaterdag 9 juni van 09:30-11:00 uur een sportieve Beach Bootcamp training aanbieden op het strandeiland voor iedereen die de Aaltjesdagen fris en fruitig wil opstarten. Een uitdagende mix van kracht, conditie, spel, inspanning en ontspanning worden geserveerd. Mocht je de dag in feestelijke sferen doorgebracht hebben dan is er op de zondag ( zelfde tijd en locatie) de “Anti-Aaltjesdagkater Beach Workout.

Iedema

Funkyfit

Voor het 6e jaar al op rij gaan de ladies (en heer) van Funkyfit ‘the beach rocken’! Zumba – fitness – fun voor iedereen. Elke keer met veel energie en enthousiasme. Elke keer een feestje. De heerlijke muziek en gemakkelijk te volgen dance moves nodigen je hopelijk uit om lekker mee te doen.
Dus gooi je haren los en sleep iedereen mee: we zien je zaterdag 9 juni van 12.00 tot 13.00 uur op het Strandeiland!!

CALISTHENICS / Functional Fitness

Calisthenics betekent ‘mooie kracht’. Op 9 Juni zijn Primitive Gym Harderwijk en het Calisthenics Opleidingsinstituut aanwezig op het strandeiland om te laten zien wat de sport nou eigenlijk inhoudt. De hele dag zullen er trainers en atleten aanwezig zijn om jou kennis te laten maken met deze toffe maar toch onbekende sport. Durf jij een van onze uitdagingen aan?

Om 15:00 zullen een aantal atleten een demonstratie geven op het eerste Barmania Pro beachpark van Nederland! Bizarre tricks en enorme kracht zullen voorbij komen! Je zult er versteld van staan hoe sterk je kunt worden door te trainen met je eigen lichaamsgewicht! Naast Calisthenics kun je kennis maken met de functionele HIIT trainingen van Primitive Gym. Zet jij de snelste tijd neer op ons mini circuit? We zien je daar!

file

Handige info

Tijden:
Zaterdag 9 juni: 9:30 tot 17:00 uur

Plaats:
Strandeiland

Toegang:
Toegang is gratis voor alle leeftijden!

logo-PMS-2 bijgesneden