Shantykoren

Shantykoren 9 juni

Aaltjesdagen verjongt zichzelf, maar is natuurlijk niet compleet zonder Shantykoren. Dit jaar is er weer een leuk programma voor u samengesteld. De sfeer zit er direct in zodra deze koren gaan zingen op zaterdag 9 juni. 

KOORFOTO 2016 A

SHANTYKOOR ALMERE

Al sinds 2001 is het Shantykoor Almere een groep enthousiaste mannen/vrienden die zingen over het leven aan boord van schepen uit de tijd van de zeil- en stoomvaart en over heimwee en verlangen naar moeder de vrouw.

Het Shantykoor Almere is een graag geziene gast op diverse festivals in Flevoland, maar ook in de rest van Nederland. Onze meer dan 50 zangers worden begeleid door een eigen combo, bestaande uit accordeons, slagwerk, gitaar en bas-gitaar en bij sommige nummers worden de dwarsfluit, mondharmonica en de bongo’s bespeeld. De muziekstijl is de laatste jaren het meest op wereldmuziek gaan lijken. Invloeden uit Ierland, Schotland, maar ook uit Polynesie zijn terug te vinden in het repertoire. Wij zingen dan ook nummers in 5 talen, maar de meeste teksten zijn toch wel Nederlands. Het rauwe leven als metafoor voor vrijheid en eenzaamheid, avontuur en natuurkracht, klinkt in alle teksten door.

U hoort van ons Nationale- en Internationale Shanty’s, zeemansliederen en ballades, van het oer-Hollandse “Kleine cafe aan de Haven, via” Leaving of Liverpool” naar het Franse “Santiano”, het Duitse “Traumschiff nach Hawaii”en het Spaanse “La Bella Lola”.. Het hoogtepunt van het jaar voor ons koor is het jaarlijkse Shantykorenfestival “Deining in Almere Haven”, gehouden in het 1e weekend van september. Elk jaar slagen wij er weer in vooraanstaande koren naar de gezellige Haven van Almere te halen.

FPK_LOGO ZWART M

Programma (aangepast)

Wegens omstandigheden hebben zowel het koor Westenwind als De Boekaniers zich afgemeld. We zien ze graag volgend jaar terug!

Hierdoor komt de locatie Vischpoort te vervallen.  Het programma ziet er als volgt uit:

Vischafslag:
14u De Aalzangers 
15.30u Shantykoor Almere 

Veluvia:
13u Shantykoor Almere 
15u De Aalzangers 

Palingrokerij Dries vd Berg:
12u De Aalzangers
14u  Shantykoor Almere 

Aalzangers

HET HARDERWIJKS VISSERSKOOR
DE AALZANGERS

Onder de muzikale leiding van Henny van Gilst zingen de Aalzangers over de zee, de golven, de vissers, hun vrouwen. Zij brengen het historische vissersleven en alles wat daar mee samen hangt, weer tot leven. Als ze zingen waan je je in de tijd van de talrijke botters in de haven, de bruine vloot van vroeger, in het vissersstadje Harderwijk, stad met een rijk verleden. Daar is het water, daar is de haven, waar je altijd horen kon: we gaan aan boord. Prachtig toch?

Droom tijdens een optreden mee over een ver verleden, ga mee naar het strand stil en verlaten, vaar mee op de woelige baren of dans mee op de ballade van de Zuiderzee. Want zeg nou eerlijk, als De Aalzangers zingen, bekruipt je het gevoel van het vissersverleden. Heb je toch weer een stukkie van die goeie, ouwe tijd!

Handige info

Tijden:
Zaterdag 10 juni: voor programmering zie kaart en schema

Plaats:
Op diverse plaatsen en tijden

logo-PMS-2 bijgesneden