Mondriaan tot Dutch Design

Van Mondriaan tot Dutch Design 

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. 

Dat mag gevierd worden, en daar doet Harderwijk aan mee! De kunststroming De Stijl werd opgericht door Van Doesburg in Leiden. De leden van de Stijl streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld. 

De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. In 2017 vinden er door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. De Stijl heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert hedendaagse kunstenaars nog steeds. Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld. 

 

stadsmuseum

 

Huszár van de Stijl

In Stadsmuseum Harderwijk kun je kennismaken met Vilmos Huszár, lid van het eerste uur van de invloedrijke kunstbeweging. Vanaf de jaren dertig tot zijn dood woonde en werkte hij in het bij Harderwijk gelegen dorp Hierden. De tentoonstelling toont schilderijen en andere kunstobjecten uit zijn Hierdense tijd.

De expositie is samengesteld door Vilmos Huszár-deskundige en gast-curator Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Geen tijd om op Aaltjesdag het museum binnen te stappen? Je kunt de tentoonstelling ‘Huszár van de Stijl’ bezoeken vanaf 21 mei tot en met 3 september 2017.

Wil je meer weten over de tentoonstellingen in de rest van Nederland en het themajaar? Ga dan naar visitveluwe.nl

Handige info

Tijden:
dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00
zondag van 12.00 – 17.00 uur

Plaats:
Donkerstraat 4, Harderwijk

Toegang:
Volwassenen € 6,00
Jeugd tm 18 jaar €3,50

logo-PMS-2 bijgesneden