Markt: het hart van de binnenstad

tino_martin

Programma 8 juni

Vrijdag 8 juni
18.00 uur Aaltjesnacht Live / Meezingavond

Op vrijdagavond is het groot feest op de markt met een Hollandse avond met optredens van DJs van 100% NL, Pascal Redeker, Tino Martin en het duo Bart en Alex. We gaan de tent op zijn kop zetten!

Tino Martin
Martin kwam op veertienjarige leeftijd in aanraking met het artiestenvak. In de strandtent van zijn oom en tante stond hij voor het eerst op de planken. Martin begon zijn zangcarrière als René Froger-imitator. Ervaring deed hij op door onder andere mee te doen met talentenjachten, waaronder de Soundmixshow (2002), Idols (2007) en Bloed, Zweet & Tranen (2015).

In 2009 gaf Martin een aantal uitverkochte concerten in het Concertgebouw Den Haag en in Het Paard van Troje. In 2013 tekende Martin een meerjarig platencontract bij Studio One. Vanaf dat moment werkte hij aan zijn eigen repertoire met o.a. tekstschrijver Henny Thijssen. In 2014 brak Martin definitief door met de hit Jij Liet Me Vallen en hij ontving een Edison Award voor zijn album, een plaat die wekenlang in de Top 10 van de albumlijst stond. De single Toch zal ik altijd aan je denken werd in een korte periode miljoenen keren bekeken en gestreamed op YouTube en Spotify. Begin 2015 nam Martin een duet op met Dries Roelvink, genaamd Plaatje Van Een Vrouw. In het eerste weekend van oktober stond hij weer met een eigen show op de planken in de Schouwburg van Amstelveen. Met zo’n 400 optredens mocht hij zich de meest geboekte artiest van 2015 noemen. Op 28 mei 2016 gaf Martin zijn eerste grote soloconcert in de Heineken Music Hall en won hij de Edison Popprijs. Een jaar later geeft Martin op 8 en 12 mei 2017 een concert in Calo Gracio op Ibiza. Niet veel later stond Martin op 10 juni 2017 met een concert in een uitverkochte Ziggo Dome, met als titel: Hét concert van mijn dromen XL. De Haagse zanger lanceert in aanloop naar het concert zijn versie van het nummer Later Als Ik Groter Ben van BLØF, wat tevens het themalied is van het concert. Na het succes van het album Jij Liet Me Vallen en bijbehorende singles kwam Martin begin 2017 met een nieuw album genaamd Hoe ik het Zie. Als voorloper hiervan bracht Martin in samenwerking met Gerard Joling de single Laat me Leven uit. Op 28 januari 2018 staat Martin met zijn The road to concert in Koninklijk Theater Carré en op 29 januari in het Scheveningse AFAS Circustheater.

Bart & Alex
Bart en Alex zijn absolute fenomenen in Nijmegen en verre, hele verre omstreken! Even rustig boodschappen doen zit er nauwelijks nog in voor deze helden. De hordes fans zijn niet van ze af te slaan, zo geliefd zijn ze.

Want nog nooit hebben ze verzuimd er een gigantisch feest van te maken en de tent volledig op zijn kop te zetten. Twee gezellige en sympathieke mannen. Twee muzikanten die al hun hele leven met elkaar bevriend zijn maken met gitaar, trommel, enthousiasme en tomeloze energie een feest die zijn weerga niet kent. En jawel, de een heet Bart, de ander Alex.

Het repertoire is uitgebreid en verrassend, slingert van Beatles naar Brabant, van Mumford and Sons naar Country Roads, en alles daar tussenin. Bart zingt en speelt gitaar. Alex slaat op de cajón, tamboerijn, koe-bel, bekkens en op alles wat er verder aan hem voorbijkomt.

In de zomer van 2015 behaalden ze met hun eigen nummer “Vriendschap” de 3e plaats in de landelijke Itunes top 40 en alleen al afgelopen jaar stonden ze op grote festivals zoals Festyland, Zwarte Cross, Vierdaagsefeesten en 7th Sunday!!!

Het Meezingfeest met de DJ’s van 100% NL
Het Meezingfeest met de DJ’s van 100% NL is gegarandeerd succes met de beste muziek van Nederland!
Vanaf de eerste beats van de 100% NL DJ’s sta je in het leukste Hollandse café van Nederland. De mannen zetten de hele tent op zijn kop met de populairste feestnummers. Alle muzikale helden uit ons eigen landje komen deze avond voorbij. We gaan dus in één avond langs de hits van Jan Smit en André Hazes tot Guus Meeuwis en Armin van Buuren.

100% NL komt naar je toe!
Dat betekent 100% NL Feest! Zo laat de 100% NL DJ het publiek uit z’n dak gaan tijdens het ‘Hazes-kwartiertje’ en de ‘100% Inhaker’. En laten het publiek zingen en dansen met de ‘100% Meezinger’ en de ‘100% Apres ski’ knallers. Wil je er een eigen draai aan geven? Dat kan met een slinger aan ons digitale Request Rad. Zo komen alle muziekstijlen voorbij.

Het Meezingfeest met de DJ’s van 100% NL is gegarandeerd succes voor publiek dat van een feestje houdt

Pascal Redeker
Pascal timmert al een aantal jaar flink aan de weg, met als resultaat dat hij zich 1 van de meest geboekte artiesten mag noemen. De reeds gemaakte singles als: Lieve Mathilde, Twee Bruine Ogen, De Wereld Mag Het Weten, Kijk Om Je Heen en Dansen Tot De Zon Opkomt worden dan ook tijdens zijn optredens luidkeels meegezongen.

Maar daarnaast zingt hij echt alles wat nodig is om het feest te laten slagen. Hij zegt zelf vaak gekscherend: “Ik zing van Hazes tot House…”

Hij is al sinds 2007 een van de vaste huiszangers van Café Bolle Jan in Amsterdam. Natuurlijk het café van de familie Froger. In 2012 mocht hij de “Halftime Show” verzorgen in een kolkende Amsterdam ArenA voor 67.000 mensen. In 2014 ontving hij een Party Award voor “Populairste Party Artiest” voor zangers als Django Wagner, Wolter Kroes en Peter Beense. En in 2015 nam hij deel aan het TV programma Bloed, Zweet en Tranen op SBS6.
Pascal is een zanger die het feest brengt op een verrassende manier!

Meer info over Harderwijk Live? Klik op het logo!

De Aaltjesdagen begonnen o.a. als opening van de boulevard, waarbij de middenstand ook werd betrokken in het feest. Inmiddels zijn de Aaltjesdagen een evenement waarbij de volledige binnenstad op de kop staat. De Markt, ligt door de centrale ligging, zo’n beetje in het centrum van het festival. Vanuit hier loop je met gemak naar alle andere leuke onderdelen van de Aaltjesdagen, zoals de haven, de Happie Heppie op de Stille Wei, Salsa en Move Festival in het Hortuspark, Kunst in het Park en alle andere programma onderdelen

Als centrum van het festival is er op de Markt zelf uiteraard ook van alles te beleven. Naast de heerlijke terrassen kun je hier je hart ophalen aan muziek. We nemen je mee in het programma…

q music the party

Programma 9 juni

Zaterdag 9 juni  
18.00 Aaltjesdag Live – Fragment / QMusic

Fragment
Spectaculair en verrassend. Sinds jaar en dag is deze Engels-Nederlandse band een hit op vele festivals en in vele feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Een flinke dosis energie en aanstekelijke covers in een eigenwijs Fragment-jasje. Bereidt je voor op het leukste en laat je door Fragment entertainen!

De band bestaat uit 2 Engelsen en een Nederlander. Dave Marriner (zanger/drummer/entertainer) en Jono Fosh (gitaar en zang) maken er samen met Jeroen ’t Gilde (basgitaar, toetsen en zang) altijd een onvergetelijke show van.


Q Music the Party
Elke dag 365 dagen per jaar zet Q Music de luisteraar centraal. Q wil elke dage plezier, energie en een goed gevoel brengen in het leven van de luisteraar. Qmusic zorgt voor een smile op je gezicht, maakt je enthousiast en geeft je zin in het leven. You make us Q! Datzelfde geldt voor Qmusic the Party. Met een indrukwekkende lijst aan optredens is Qmusic the Party een echte publiekstrekker. Het leukste feest van Nederland! READY TO PARTY?

Handige info

Tijden:
Vrijdag 9 juni: 20:00 tot 23:30 uur
Zaterdag 10 juni: 13:00 tot 23:30 uur

Plaats:
Markt

Toegang:
Gratis voor alle leeftijden!

logo-PMS-2 bijgesneden