Line Up Muziek Stille Wei

PODIUM Happie Heppie

Programma in samenwerking met Estrado

Langs de prachtige stadsmuren aan de waterkant van Harderwijk, vind je op de Stille Wei tijdens de Aaltjesdagen  het gratis toegankelijke Happie Heppie Harderwijk. We gaan je verrassen met wind door je haren, culinaire ontdekkingen en een lekkere sound.

PROGRAMMA VRIJDAG 7 juni

Pauze DJ en Silent Disco : De Plaatjesdraaiers & Vrienden

16.00 uur – 17.30 uur  De Platenspelers
De Platenspelers, zorgen voor muzikaal plezier. Met repertoire variërend van klassiekers van Tina Turner, Toto tot moderne pophits van Bruno Mars, Amy Winehouse en Ed Sheeran. Sinds begin 2018 focussen de bandleden zich op het coveren van platen. Elk individu heeft ruime ervaring in verschillende bands en samenstellingen. Samen zorgen zij keer op keer voor een fantastisch feest voor jong en oud. De bandleden bestaan uit zangeressen Emmy Heidekamp, Michelle Sloof, bassist Mitchell Tirion, drummer Matthijs Kist, gitarist Bart Prins en toetsenist Marcel Liefting

17.45 uur – 18.45 uur The Not Dead Jets
Een springlevende rockformatie die ouderwets een tent op z’n kop zet met herkenbare songs. Rock as you know it! Dansen is toegestaan.

19.00 – 19.30 uur Head South
Head South is een nieuwe energieke 3 mans formatie die op dit moment voornamelijk met instrumentale covers bezig is. Nummers van Vulfpeck zoals bijvoorbeeld Dean Town en Corywong maar ook Dire Straits tot en met de Red Hot Chili Peppers.De bandleden bestaan uit: zangeres Sabine Foppen, gitarist Brent van Rij, bassist Lars van den Boogaard en drummer Lars Boelens.

20.00 uur – 21.30 uur The Royal Spuds
Uit de vochtige Zuid-Hollandse aarde is een nieuw soort knol gekropen. Niet het soort met vier hoeven en een groot gebit, maar het soort op twee poten en vergroeid met een muziekinstrument naar keuze. Een halfgare punkpuree met stukjes, overgoten met een traditionele Ierse shamrock ’n roll-saus. Zoals ‘echte’ spuds betaamt, zijn de mogelijkheden eindeloos en smaken ze gefrituurd ook nog best. Nog een flinke scheut bier erbij en het feest kan van start! Met hun uitbundige mix van Folk en Punk (en alle andere stijlen waardoor ze beïnvloed worden) weten The Royal Spuds van elk optreden een waar feest te maken!

22.00 uur – 23.30 uur Terra Volta
Terra Volta heeft zijn eigen stijl: Een mix van smaken uit alle uithoeken van de wereld, gecombineerd tot liedjes waar je blij van wordt. Deze groep muzikanten maakt van de show een dansfeest. Saxofoon, trompet en swingende blije liedjes…. Wat wil je nog meer!

PROGRAMMA ZONDAG 9 juni

13.00 – 19.00 uur  Silent Disco voor kinderen met DJ Silke
DJ Silke komt uit Harderwijk en is met zijn 11 jaar de jongste artiest dit jaar op de Stille Wei. Hij is superhandig met computers en heeft dan ook veel muziek op zijn computer staan, maar hij houdt ook van vinylplaten. Als hij niet met muziek bezig is dan vaart hij graag met een motorbootje. Deze kattenliefhebber heeft al wel eens vaker gedraaid, maar dit gaat toch wel een nieuwe ervaring worden. De Aaltjesdagen Silent Disco speciaal voor kinderen heeft maar liefst 100 koptelefoons, dus kom lekker dansen, hij draait vast wel iets wat je leuk vindt en anders vraag je toch gewoon een plaatje aan?

Pauze DJ Esther

11.45 uur – 12.45 uur BIFF
BIFF is strak in het pak en in de maat… BIFF zit in je gezicht, grijpt je bij de strot en gaat je niet in de koude kleren zitten… Ruig, luid, zweterig en broeierig… Blues in fast forward… BIFF is f#@cking fantastic… De Backstreet Boys van de Blues, maar dan wel van Nederlandse bodem! Anybody Home?

13.10 uur – 13.55 uur Sodeju
Deze 4 koppige wereldwijven-band verwerkt ‘daily shit’ in Engelstalige eigen nummers. Voeg daaraan wat ongeschoolde liefde voor muziek, piepje punk, doosje humor, ondergesneeuwde levenswijsheid, vleugje volksmuziek, ritmische rap, hoopje hardrock, en een snufje sing en song writing toe en je hebt de band ‘Sodeju!’ Deze overrijpe, al dan niet belegen takketrutjes wisselen met veel plezier geregeld van instrument en omhullen de lieflijke grofheden of grove lieflijkheden des levens met een autobiografische melodramatische uitvergroting onder genot van een flinke dosis zelfspot en vette lol.

14.20 uur – 15.20 uur Ed’s Garage
Deze coverband wordt gevormd door 5 mannen op leeftijd uit Harderwijk en omstreken met een passie voor rock en blues uit de 60, 70 en 80-er jaren. Ed’s Garage, hoor ik jullie denken, waar komt de naam vandaan? Heel simpel, ze oefenen in de mooiste en uniekste lokaal van Harderwijk…. de garage van bassist Edwin!

15.45 uur – 16.45 uur Waving Manners
Stevige rock van eigen bodem. Nederlandse rockband met af en toe een flinke knipoog naar de blues. Waving Manners is een vijfkoppige Nederlandse band van vrienden en rockfanaten. Ze doen niets liever dan optreden en hun publiek meevoeren in hun muziek. De eerste single en EP zijn inmiddels een feit, voor dit jaar staat het opnemen van hun eerste album op het programma.

17.10 uur – 18.10 uur Go South
Een gedreven gitarist (Martien van der Bos), een alleskunner als drummer (Mark van de Veen) en een fanatieke bassist (Mathijs van den Broek) zochten nog een zanger. Nadat zanger/gitarist Henk Ruiter toetrad tot wat nu Go South is, was deze band compleet. Na lange tijd in de diepe duisternis van de oefenruimte te hebben verbleven, werd het tijd om te laten horen wat daar was ontstaan: Go South combineert gevoelige gitaarrock met fruitige pop – altijd met een traditioneel rockrandje, vaak een vleugje country, en soms een gevaarlijke afloop. De eerste demo verscheen begin 2009.

18.35 – 19.35 uur Cloudy Daze
Cloudy Daze is een jonge Amsterdamse band die in hun nummers een eigen geluid weet te creëren, geïnspireerd door de muziek van de jaren 60 en 70. e dromerige, gevoelige nummers wisselen zich af met meer energieke nummers, die doen denken aan the Beatles, the Rolling Stones en The Byrds.

20.00 uur – 21.30 uur Elove
John Lennon schijnt het ooit gezegd te hebben eind jaren zeventig, als de Beatles nog bestaan hadden, dan hadden ze geklonken als ELO. Zou zo maar eens kunnen kloppen. Feit is dat Electric Light Orchestra goed naar The Beatles geluisterd heeft en nog een feit is dat deze coversessie er één is van ongelofelijk hoog niveau. Kort samengevat: PRACHTIG! En moet je eens kijken wie er allemaal meedoen! Dirk Schreuders (Her Majesty) – bas Mick Hup (Oberg, Definition of Madman) – zang/gitaar Dave Menkehorst (Sunday Sun) – drums Len van der Laak (Bertolf) – toetsen Jonas Pap (Kyteman, Within Temptation, Eddie Vedder) – cello

PROGRAMMA ZATERDAG 8 juni

Zaterdagmiddag wordt verzorgd door Stichting Aaltjespop. De Stichting S.V.P. Aaltjespop is jaren geleden ontstaan vanuit de Aaltjesdagen en heeft als doel: Het ondersteunen bij de organisatie van en het zelf organiseren van (pop)-evenementen, jamsessies en andere muzikale bijeenkomsten in Harderwijk en omstreken. Zij faciliteert en biedt amateurmuzikanten podium.

13.00 – 19.00 uur  Silent Disco voor kinderen met DJ Silke
DJ Silke komt uit Harderwijk en is met zijn 11 jaar de jongste artiest dit jaar op de Stille Wei. Hij is superhandig met computers en heeft dan ook veel muziek op zijn computer staan, maar hij houdt ook van vinylplaten. Als hij niet met muziek bezig is dan vaart hij graag met een motorbootje. Deze kattenliefhebber heeft al wel eens vaker gedraaid, maar dit gaat toch wel een nieuwe ervaring worden. De Aaltjesdagen Silent Disco speciaal voor kinderen heeft maar liefst 100 koptelefoons, dus kom lekker dansen, hij draait vast wel iets wat je leuk vindt en anders vraag je toch gewoon een plaatje aan?

11.30 uur – 12.15 uur Hit&Run
De naam dekt de lading! Zij die de naam kennen denken al gauw aan de dubbel concerten in Estrado of de belevenissen in Sub city en dergelijke. Ook de nieuwe bezetting voert het publiek door de muzikale belevenis van de tijd! Line up: Karel Miedema, Peter Snel, Rick Kamphuis, Henk Nijhoff, Jieldre Miedema

12.30 uur – 13.00 uur Timme
Timme van der Wurf speelt gitaar en zingt een set met nummers van Neil Young, Tom Petty en John Mayor.

13.15 uur – 14.15 uur Miek and the Makers (southern rock soul)
Laat je omver blazen door een atmosfeer met stormachtige teksten en een wervelende sound; ongetemde Southern Rock en overspoelende soul. Annemiek Schilpzand is het brein achter de muziek en teksten en verantwoordelijke voor het ontstaan van deze muzikale bezetting. Verder spelen mee: Rene Jaspers op gitaar, Peter Snel op bas en Hans Hamersma op drums. Line up: Annemiek Schilpzand, Rene Jaspers, Peter Snel, Hans Hamersma

14.30 uur – 15.15 uur Hole shot
In 1984 werd een elite commando unit voor straf naar de boulevard van Harderwijk gestuurd. Deze mannen probeerden zo snel mogelijk te ontsnappen en vluchten naar de Gelderse underground. Nu nog steeds worden de heren gezocht vanwege herrie maken, een schildpad uitschelden en wildplassen (de persoon in kwestie stond op het punt nummer 2 te doen maar kreeg z’n basgitaar niet op tijd af). Als u problemen wilt, poar nemen wilt. Zoek dan Holeshot! Line up: Hugo van Dalen, Mark Wesdijk, Dylan Houtzager, Peter-jan van Velzen

15.30 uur – 16.15 uur MTT (powerrock)
MTT is een 100% live band met een lange en levendige geschiedenis! Waarin het eigen werk ter plekke tot leven werd gewekt! De wat moeilijk onder een naam te vangen eigen stijl werd daarom omschreven als ‘Power Rock’. De driemans formatie hanteerde daarvoor een stevig volume! Sinds niet al te lange tijd, bleek de onderlinge chemie nog altijd te bestaan, en werd de oude formatie nieuw leven in geblazen! Line up: Karel Miedema, Jan van der Weide, Hans Hamersma

16.30 uur – 17.30 uur Electric Monster
Al eerder was er een samenwerkingsverband tussen zanger Paul van der Lelie en gitarist Rob Monster in de band Cold Shower en later Timber. Nu hebben ze die draad weer opgepakt en hebben de liefde voor de punk & rock uit de jaren ’80 & ’90 weten over te dragen aan de jonge helden Edward Prast (drums) en Peter-Jan van Velzen (bas). Deze compacte bezetting rockt, zweet en pakt je bij de kladden. Voor je het weet ben je gegrepen en laten de catchy licks & refreinen je nooit meer los!

19.00 uur – 23.30 uur Silent Disco: PDR fm DJ team Bart en Sander

19.00 uur – 23.30 uur Pauze DJ avond Glenn
DJ Glenn is in Harderwijk geboren maar opgegroeid in Ermelo. Hij is 18 jaar oud draait verschillende soorten muziekstijlen van 70s tot 90s en ook de wat nieuwere muziek in een mixstijl.

18.00 uur – 19.30 uur Miss Mary Ann and the Ragtime Wranglers
Een authentieke Rockabilly Band. Authentieke Rockabilly is het eenvoudigst te beschrijven als de muziek die Elvis Presley speelde voordat hij bekend werd. Het is een mix van Hillbilly (traditionele Amerikaanse muziek) en Rhythm and Blues. De geboorte van Rockabilly deed de muziek industrie voor de eerste maal op zijn grondvesten trillen. De schok van de punk beweging halverwege jaren ’70 was niets vergeleken bij wat Rockabilly teweeg bracht medio jaren ’50. De kerk en politiek probeerden het te verbieden, maar uiteindelijk was het de eerste keer in de muziek geschiedenis dat jongeren zelf bepaalden welke muziek ze wilden horen.

20.00 uur – 20.45 uur WANTON
‘Herkenbare Nederpop met een lekkere rocksound’, dat is WANTON in één zin, perfect samengevat door radio-dj Giel Beelen. De Groningse formatie rockt, maar zet met zijn poëtische teksten ook aan het denken. Het maakt pop-rock geïnspireerd door andere Nederpopbands als IOS maar ook zeker met bekende acts van buiten de landgrenzen zoals Keane en Mumford and Sons. Op 4 april 2019 wordt het titelloze debuutalbum gepresenteerd in MartiniPlaza Groningen en een dag later verschijnt het album via het Rotterdamse Gentlemen Recordings.

21.15 uur – 22.15 uur Joy Killed the Duke
Een garagerockband met geluiden die nog nooit in dit genre zijn gehoord “Laten we muziek maken zo hard als we kunnen, waarbij de teksten het meest fout zijn!” Riep de roodgebaarde. “The Meatbodies zullen de vurige geluiden niet verdragen en zullen het gevecht zeker verliezen. Je raakt de manier waarop ze je geen pijn kunnen doen! “. Tijden later vroegen mensen zich af hoe ze haar plicht konden vervullen. Ze konden krachtig zeggen: Joy Killed the Duke. Welke avonturen wachten op ze en kunnen ze de Meatbodies in de nabije toekomst op afstand houden?

22.45 uur – 23.30 uur Gunyama
Details doen er toe voor de heren van GUNYAMA en dat merk je. Hun eigenzinnige sound presenteert een facade van spacende gitaren, vindingrijke beats en verslavende synths. Voldoening halen ze uit eindeloos schaven aan songs en de zoektocht naar dat ene geluid. Met een energieke frontman met veel noten op zijn zang, weten de indierockers te inspireren.

Dankzij vele sponsoren proberen we zoveel mogelijk activiteiten gratis beschikbaar te stellen tijdens de Aaltjesdagen. Willen pa en ma een hapje / drankje doen op de Stille Wei tijdens Happie Heppie... dat kunnen de kids hier gratis jumpen op de Bungee Trampoline! Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken in de stad waar je terecht kunt voor super kindervermaak. Op zaterdag bijvoorbeeld in het Hortuspark of bij 't Boerinneke en op zondag op het strandeiland!
61621383_2036525403124127_6628179507566084096_n
61538990_2036525429790791_1097463886153515008_n

met
dank aan

FPK_LOGO WEB XL

Handige info

Tijden:
Vrijdag 7 juni: 16.00 – 23.30 uur
Zaterdag 8 juni: 11.30 – 23.30 uur
Zondag 9 juni: 11.45 – 21.30 uur

               Plaats:
                Stille Wei – Wellenpad, Harderwijk

              Toegang:
               gratis

logo-PMS-2 bijgesneden