Veluwe Games &
Life Goals Festival

DSC Harderwijk 11-06-2016-551

Veluwe Games & Life Goals Festival

Veluwe Games en Stichting Life Goals werken al enige jaren samen om mensen in beweging te brengen tijdens Aaltjesdagen. Ruim veertig straatvoetbalteams vanuit de Maatschappelijke Opvang komen naar Harderwijk om mee te spelen in de Dutch Street Cup. De deelnemers hebben vaak een moeilijk leven achter de rug. Voetbal helpt hen om zich op maatschappelijk vlak weer te ontwikkelen. Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen en nog veel meer steden zijn vertegenwoordigd in het toernooi. Ook ‘ons eigen team Noord Veluwe’ speelt mee! Kom de teams van Noord Veluwe aanmoedigen! Of…. kom zelf in beweging via de verschillende sportclinics van de Veluwe Games: straatvoetbal, dans, kickboksen en nog veel meer. Diverse optredens zorgen voor een sfeervol festivalkarakter.

Harderwijk
een van de vier speelsteden

Sinds 2016 heeft het straatvoetbal een festivalachtig karakter gekregen. In vier steden wordt een enorm gezellig straatvoetbalfestival georganiseerd! Daaromheen is in het kader van de Veluwe Games plaats voor van alles en nog wat. Aaltjesdagen biedt daar veel ruimte voor en daarom is Harderwijk de uitgelezen plek. Alle teams komen naar deze toernooien! 

DSC Harderwijk 11-06-2016-551

Programma

Straatvoetbal: 10.00 – 17.00 uur

Verder:
-Diverse optredens gedurende de dag door mensen uit de maatschappelijke opvang
-Openbare sportclinics voor deelnemers en bezoekers
-Bijzondere publiekscatering voor- en door mensen uit de maatschappelijke opvang.

DSC Harderwijk 11-06-2016-707
DSC Harderwijk 11 06 2016 456

 zo werkt het

Ruim veertig teams melden zich zaterdag 9 juni op het sportterrein aan het tijdelijke parkeerterrein bij het Waterfront. Tijdens de Harderwijkse Aaltjesdagen staat één van de vier Life Goals Festivals 2017 op het programma.

Met het straatvoetbalfestival voor mensen uit de maatschappelijke opvangkunnen de spelers hun energie kwijt en vergeten zij even hun sores die zij in het dagelijks leven met zich meeslepen. Straatvoetbal, muziekoptredens en diverse aangeboden sportclinics maken de Dutch Street Cup in Harderwijk het bezoeken meer dan waard.

Verschil met ‘normaal’ voetbal?

De belangrijkste verschillen zijn:
– Er wordt gespeeld op de straat
– Teams van 4 x 4
– Een kleiner veld met een boarding

 

Life-Goals-dutch-street-cup

Stichting Life Goals

De Dutch Street Cup is een van de programma’s van Stichting Life Goals, die wil bijdragen aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Sport wordt hierin als inspirator ingezet voor mensen bij wie het leven om wat voor reden dan ook ontregeld is (geweest). Dit voetbal maakt hun blij, geeft hoop en biedt nieuw perspectief.

De reeks toernooien om de Dutch Street Cup beperken zich niet tot alleen maar een voetbaltoernooi. De evenementen zijn heuse straatvoetbalfestivals. Er is muziek, dans en er staan verschillende optredens voor en door mensen uit de maatschappelijke opvang gepland. En natuurlijk is er voetbal, veel voetbal.

Handige info

Tijden:
Zaterdag 9 juni: 09:30 tot 17:00 uur

Plaats:
op parkeerplaats achter Veluvia, Harderwijk

Toegang:
Gratis voor alle leeftijden!

logo-PMS-2 bijgesneden