Aaltjes Boeldag

DE AALTJES BOELDAG

Wie aan de zaterdag Aaltjesdag denkt, weet dat daar de boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk al 33 jaar bijhoort als programma onderdeel. Dit jaar dus ook weer! De Hervormde Gemeente Harderwijk doet er alles aan om daar op het plein een ontzettend gezellige happening neer te zetten voor jong en oud.

Al de vertrouwde pleinactiviteiten zoals meubelverkoop, kraamverkoop en het Aaltjesrad komen zeker aan bod! En de prijzen voor dit laatst genoemde Aaltjesrad zijn niet mis, met o.a veel vers gerookte aal, speelgoed, etentjes, een fiets, en een verzorgde boottocht! Kinderen kunnen, net als op andere plekken in de stad hier losgaan op een leuk springkussen.

20170610_105116

GRATIS CONCERT

Zo’n gezellige boeldag op Aaltjesdag hoort te worden afgesloten met iets leuks!  Om 17.00 uur kun je gratis terecht voor een concert van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.), o.l.v. Leander van der Steen. De V.V.K. zijn in binnen- en buitenland bekend. De koorleden dragen karakteristieke Veluwse klederdracht, dat geeft het koor een extra culturele status.

V.V.K. concert Boeldag Aaltjesdagen
Aaltjesdagen-Boeldag-kids

VEILING

Om 15.30 start de notaris E.J. Wemes de veiling van een heleboel mooie artikelen, waaronder schilderijen, gravures, oude schoolplaten en antiek speelgoed. Wellicht neem jij voor een mooi prijsje een ets van de Harderwijker Haven van C. Bolding mee naar huis, een facsimile van de beroemde Ravesteijn Statenbijbel uit 1657 of de prachtige handgemaakte Harderwijker botter. Is dat niet wat je zoekt? Dan zijn er nog vele andere mooie artikelen zoals klokken, zilverwerk of een origineel Engelse pubbord uit de 19de eeuw waarop je kunt bieden.

Nieuwsgierig? De artikelen voor deze veiling kun je op 8 juni al vanaf 10.00 uur komen bekijken in de omloop van de Grote Kerk.

IMG_4309

Handige info

Tijden:
Zaterdag 8 juni: 09:00 tot 17:00 uur

              Plaats:
               Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk

Toegang:
Gratis voor alle leeftijden!

logo-PMS-2 bijgesneden