Shantykoren

Shantykoren 9 juni

Aaltjesdagen verjongt zichzelf, maar is natuurlijk niet compleet zonder Shantykoren. Dit jaar is er weer een leuk programma voor u samengesteld. De sfeer zit er direct in zodra deze koren gaan zingen op zaterdag 9 juni. Aanwezig zullen zijn De Boekaniers, PR Shantykoor Almere en Shantykoor Westenwind.

shantykoren

BOEKANIERS

In 1994 is dit koor met inmiddels 30 leden opgericht. Ze zingen op een zo authentiek mogelijke wijze prachtige shanty’s en ballades die hun oorsprong vinden op de grote zeilvaart en in de grote havensteden. Met beperkte muzikale begeleiding zoals accordeon, trekzak, mondharmonica, bodhran en fluit, is het een feestje om naar te luisteren. Hun motto is dan ook “Daar waar de Boekaniers verschijnen zal het chagrijn verdwijnen!”.

Shanty’s vertellen verhalen en kenmerken zich door hun ritme. Deze liederen werden door scheepslui aan boord gezongen tijdens het werken. De Shantyman gaf het tempo aan en de bemanningsleden volgden of antwoorden hem. De shanty’s gaan over de omstandigheden aan boord van het schip, het leven en ervaringen van scheepslui op de wal. Het leuke is dat je ook terug hoort hoe divers de achtergronden en nationaliteiten van de mannen aan boord vroeger waren.

Programma

De Boekaniers:
12:00 uur Veluvia
14:00 uur Dries v/d Berg
15:30 uur Vischafslag

Shantykoor Westenwind
13:00 uur Veluvia
14:30 uur Vischafslag
16:00 uur Dries v/d Berg

PR Shantykoor Almere
13:00 uur Vischpoort
15:00 uur Vischpoort
16:30 uur Vischafslag

SHANTYKOOR WESTENWIND

Shantykoor Westenwind,  is een koor van 40 enthousiaste mannen. Ze hebben een uitgebreid repertoire, dat bestaat uit Nederlands, Engels, Duits en Franstalige liedjes. In de afgelopen 10 jaar van hun bestaan hebben zij een groot aantal optredens mogen verzorgen. Zij hebben optredens verzorgd op  shantyfestivals (o.a Rotterdam, Den Bosch en Emmen). Ook bij zorginstellingen zijn ze graag gezien. Op de Haringparty voor de Amersfoortse Ondernemers en de Visserijdag in Spakenburg zorgen zij al jaren voor een sfeervolle muzikale omlijsting. Ook worden zij vaker gevraagd om personeelsfeesten op te luisteren. Succesvol is hun jaarlijks concert (in november) waar zij naast bestaand ook nieuw repertoire ten gehore brengen. 

shantykoren

PR SHANTYKOOR ALMERE

Shanty (mannen)koor Almere zingt voornamelijk heerlijke Shanty’s , liederen die iets te maken hebben met het (rauwe) zeemansleven .

De zangers worden daarbij begeleid door accordeons , gitaren , drums, dwarsfluit en mondharmonica .Veel liedjes zijn meerstemmig en vaak ook nog in diverse talen .In Almere en omstreken zijn wij een begrip . Met 50 zangers en muzikanten  zorgen zij voor een compleet en uitermate gezellig optreden!

shantykoren
FPK_LOGO ZWART M

Handige info

Tijden:
Zaterdag 10 juni: voor programmering zie kaart en schema

Plaats:
Op diverse plaatsen en tijden

logo-PMS-2 bijgesneden