Shantykoren

Shantykoren 10 juni

Aaltjesdagen verjongt zichzelf, maar is natuurlijk niet compleet zonder Shantykoren. Dit jaar is er weer een leuk programma voor u samengesteld. De sfeer zit er direct in zodra deze koren gaan zingen op 10 juni. Aanwezig zullen zijn, De Boekaniers, Het Dialect Koor Apeldoorn, PR shantykoor Almere, Shantykoor Westenwind en zonder twijfel de Harderwijkse Kokkels en Mokkels en  Visserskoor De Aalzangers!

HET HARDERWIJKS VISSERSKOOR
DE AALZANGERS

Onder de muzikale leiding van Henny van Gilst zingen de Aalzangers over de zee, de golven, de vissers, hun vrouwen. Zij brengen het historische vissersleven en alles wat daar mee samen hangt, weer tot leven. Als ze zingen waan je je in de tijd van de talrijke botters in de haven, de bruine vloot van vroeger, in het vissersstadje Harderwijk, stad met een rijk verleden. Daar is het water, daar is de haven, waar je altijd horen kon: we gaan aan boord. Prachtig toch?

Droom tijdens een optreden mee over een ver verleden, ga mee naar het strand stil en verlaten, vaar mee op de woelige baren of dans mee op de ballade van de Zuiderzee. Want zeg nou eerlijk, als De Aalzangers zingen, bekruipt je het gevoel van het vissersverleden. Heb je toch weer een stukkie van die goeie, ouwe tijd!

 

shantykoren

HET DIALECT KOOR APELDOORN

Het Dialect Koor Apeldoorn is in januari 2013 opgericht. Reden van de oprichting van dit koor was dat men de cultuur historie van het “Oost-Veluws dialect” wil bewaren, voor nu en in de toekomst. Het koor zingt, onder leiding van een dirigent en begeleidt door drie muzikanten, uitsluitend in het Nedersaksische dialect. 

De dirigent en de muzikanten hebben de artistieke leiding over dit vrolijke koor en het koor repeteert eens in 14 dagen. 

Dan over de vereniging, het “Dialect Koor Apeldoorn”, deze bestaat uit mannen, die de streektaal een warm hart toedragen, graag zingen en veel plezier maken. Maar omdat je als koor niet elk dialect kunt en wilt en kunt zingen is er gekozen voor het zingen in het “Oost-Veluws dialect”.

shantykoren

BOEKANIERS

In 1994 is dit koor opgericht. Werd er toen nog gezocht naar mannen met rauwe stemmen, tegenwoordig zingt dit koor, onder leiding van Arie Seeuws, op een zo authentiek mogelijke wijze prachtige shanties en balades over de zee, waarbij slechts beperkte muzikale begeleiding wordt ingezet.
Het enthousiaste koor wordt zowel in binnen – als buitenland gevraagd op te treden tijdens festivals en jaarlijkse Hanzemarkten, waar zij graag gehoor aan geven en veel succes hebben.
Een breed publiek weet de optredens van de Boekaniers te waarderen. Er wordt niet voor niets gezegd dat daar waar de Boekaniers komen zingen er een muzikaal feestje ontstaat.

1. Vischafslag
12:30 Kokkels en Mokkels
13:30 PR Shantykoor Almere
14:30 Westenwind
15:30 Aalzangers
16:30 Boekaniers
17:30 Dialect Koor Apeldoorn

2. Veluvia
12:00 Boekaniers
13:00 Dialect Koor Apeldoorn
14:00 Kokkels en Mokkels
15:00 PR Shantykoor Almere
16:00 Westenwind
17:00 Aalzangers

3. Vischmarkt
13:00 Aalzangers
15:00 Dialect Koor Apeldoorn

4. Palingrokerij Dries van den Berg
12:30 Westenwind
14:30 Boekaniers
15:30 Kokkels en Mokkels
16:30 PR Shantykoor Almere

shantykoren
Aalzangers

SHANTYKOOR KOKKELS EN MOKKELS

Shantykoor Kokkels en Mokkels is een enthousiast en vrolijk vrouwenkoor uit Harderwijk en zingen over de zee, de handel en wandel aan de kade, de liefde en de geliefde mannen op zee.

Veel teksten zijn door hun zelf geschreven/herschreven, ondeugend en origineel.

shantykoren

SHANTYKOOR WESTENWIND

Shantykoor Westenwind,  is een koor van 40 enthousiaste mannen. Ze hebben een uitgebreid repertoire, dat bestaat uit Nederlands, Engels, Duits en Franstalige liedjes. In de afgelopen 10 jaar van hun bestaan hebben zij een groot aantal optredens mogen verzorgen. Zij hebben optredens verzorgd op  shantyfestivals (o.a Rotterdam, Den Bosch en Emmen). Ook bij zorginstellingen zijn ze graag gezien. Op de Haringparty voor de Amersfoortse Ondernemers en de Visserijdag in Spakenburg zorgen zij al jaren voor een sfeervolle muzikale omlijsting. Ook worden zij vaker gevraagd om personeelsfeesten op te luisteren. Succesvol is hun jaarlijks concert (in november) waar zij naast bestaand ook nieuw repertoire ten gehore brengen. 

shantykoren

PR SHANTYKOOR ALMERE

Shanty (mannen)koor Almere zingt voornamelijk heerlijke Shanty’s , liederen die iets te maken hebben met het (rauwe) zeemansleven .

De zangers worden daarbij begeleid door accordeons , gitaren , drums, dwarsfluit en mondharmonica .Veel liedjes zijn meerstemmig en vaak ook nog in diverse talen .In Almere en omstreken zijn wij een begrip . Met 50 zangers en muzikanten  zorgen zij voor een compleet en uitermate gezellig optreden!

shantykoren
FPK_LOGO ZWART M

Handige info

Tijden:
Zaterdag 10 juni: voor programmering zie kaart en schema

Plaats:
Op diverse plaatsen en tijden

logo-PMS-2 bijgesneden