Aaltjes Boeldag

IMG_4169

DE AALTJES BOELDAG

Wie aan de zaterdag Aaltjesdag denkt, weet dat daar de boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk al 33 jaar bijhoort als programma onderdeel. Dit jaar dus ook weer! De Hervormde Gemeente Harderwijk doet er alles aan om daar op het plein een ontzettend gezellige happening neer te zetten voor jong en oud.

Al de vertrouwde pleinactiviteiten zoals meubelverkoop, kraamverkoop en het Aaltjesrad komen zeker aan bod! En de prijzen voor dit laatst genoemde Aaltjesrad zijn niet mis, met o.a veel vers gerookte aal, speelgoed, etentjes, een fiets, en een verzorgde boottocht! Kinderen kunnen, net als op andere plekken in de stad hier losgaan op een leuk springkussen.

 

IMG_4169

GRATIS CONCERT

Zo’n gezellige boeldag op Aaltjesdag hoort te worden afgesloten met iets leuks!  Om 17.00 uur kun je gratis terecht voor een concert van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.), o.l.v. Leander van der Steen. De V.V.K. zijn in binnen- en buitenland bekend. De koorleden dragen karakteristieke Veluwse klederdracht, dat geeft het koor een extra culturele status.

V.V.K. concert Boeldag Aaltjesdagen
Aaltjesdagen-Boeldag-kids

VEILING

Om 15.30 uur start de notaris E.J. Wemes de veiling. Er gaan leuke items onder de hamer tijdens de veiling. Je kunt de artikelen voor de veiling op 10 juni vanaf 10.00 uur komen bekijken in de omloop van de Grote kerk.

In deze veiling komen o.a onder de hamer schilderijen en etsen (waaronder Harderwijk) van de kunstschilders Leo Hartman, Wim Bos, Frans Bosen, Gijs Voskuyl, J. Weissenbruch (litho), H.C. Kranenburg, Cees Bolding, H. Donkelaar en Dick Groen. Een ander bijzonder item is een vestingplattegrond van Harderwijk uit 1673 door Priorato.

 

boeldag

Handige info

Tijden:
Zaterdag 10 juni: 09:00 tot 17:00 uur

Plaats:
Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk

Toegang:
Gratis voor alle leeftijden!

logo-PMS-2 bijgesneden