Aaltjespenning Janna Allon

AALTJESPENNING VOOR JANNA ALLON


“Janna stond altijd klaar voor anderen”

HARDERWIJK – Janna Allon ontving op 15 februari 2016 de Aaltjespenning uit handen van burgemeester Harm-Jan van Schaik. De Aaltjespenning wordt jaarlijks toegekend aan een of meer personen die veel betekenen of hebben betekend voor het toerisme in de stad Harderwijk. 

De 24-jarige Janna werkte jarenlang achter de schermen bij de Aaltjesdag-commissie. Toen ze ernstig ziek werd moest ze die functie helaas opgeven. Niet lang daarna, op 20 september 2016, is onze geliefde collega-vrijwilliger overleden. We zullen haar enorm missen! 

Trots
”Janna betekende veel voor de organisatie”, vertelt bestuurslid Marthijn Eschweiler. “Janna stond altijd voor een ander klaar en was een goede hulp waar je altijd op kon rekenen. De afgelopen jaren deed ze allerlei tijdrovende klussen die belangrijk zijn voor de toerist. Van het organiseren en ontvangen van de Shantykoren tot het invullen en aanpassen van de Uit-agenda op de website. En van het regelen van eten bij de supermarkten en bij de lokale ondernemers tot koken voor 150 vrijwilligers. Ze zette zich daarbij altijd voor honderd procent in en vergat daarbij weleens haar eigen gezondheid. Je wist gewoon dat ze haar uiterste best deed voor anderen. Janna was altijd positief en verdient de Aaltjespenning dubbel en dwars. We zijn trots op haar! ”

Benieuwd wie er in het verleden nog meer een Aaltjespenning kregen? Bekijk het in dit overzicht.